14 april 2008

Klädfynd? Nja...

Sofi Fahrman skriver på aftonbladet.se om hur man kan fynda på nätet genom att beställa amerikanska märken på amerikanska sajter. Nu när dollarn står så lågt i kurs och allting. Jättebra, jättejättebra.

Hon glömde skriva att de flesta amerikanska företag inte fraktar till Europa, plus att man får betala tullavgifter och moms på skiten så att man i slutändan i princip hamnar på svenska priser ändå, med den enda skillnaden att det tar lite längre tid innan man får varorna. Inte så jättebra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

håller helt med... har köpt smyckeprylar från usa som inte finns i sverige tyvärr, och fick betala 30% av värdet i moms o tullavgift... riktigt surt

Anonym sa...

Fast hon skrev ju faktiskt att man kan gå in på myus.se, de kan fixa en "tillfällig" adress till en i USA. Tror dessutom att man slipper betala tull då, men är inte säker. När jag beställde från Victoria's Secret till England slapp jag tull, så ibland har man tur! Tror att de flesta människor har koll på hur det är att beställa från USA vid det här laget, man betalar ju trots allt ofta mindre när man beställer därfrån!