25 juni 2007

Midsommar i SF

Så har vi väl börjat återhämta oss från midsommarfesten/etnic party i fredags. Kära vänner bestående av sex svenskar och sex amerikaner hade knytkalas hos oss och Olle hade snickrat ihop ett långbord där vi alla rymdes. På sedvanligt svenskt manér satt vi ute och frös tills vi inte stod ut längre.

På buffébordet rymdes allt från sill, gravad lax, köttbullar och tunnbröd till ceasarsallad, polska piroger, ungersk korv, rödbetor, potatissallad och sweet corn från midwest.

Olle hade lyckats få med sig en burk surströmming och våra underbara amerikaner tvekade aldrig. Inte bara öppnade de burken med en svensk konservöppnare som de inte begrep hur den fungerade, de försökte filéa sina fiskar själva (även om jag tror att Olle till slut fick ta över) och åt klämma som riktiga norrlänningar. Inte tyckte de kanske att det var så gott - "it tastes like anchovies on steroids" som John sade - men de åt upp och klagade inte. Jag är så stolt över dem!

Resten av natten hade vi ståparty i köket och det hela var en riktigt fin midsommar! Om två år ska vi alla träffas åter i Kristina och Jasons stuga på Norröra för en äkta svensk midsommar.

Inga kommentarer: