22 oktober 2006

Näst sista dagen för gästerna

Utflykt: Muir Woods, en nationalpark med redwoodträd norr om stan. Där är väldigt tillrättalagt men ändå härligt; luften är syrerik och naturen doftar gott. Den bästa promenaden hade vi när vi tog av från den breda trätrallen (som var ungefär lika trafikerad som gången mellan Centralen och T-Centralen) och gick på stig genom skogen.

Efter fyra varv på parkeringen fick vi äntligen en plats på Muir Beach.Vi hade köpt en jättelång smörgås på Safeway och hade picknick. Grymma vågor men tyvärr hade vi inga badkläder. Amerikanerna förnekade sig som vanligt inte. Gigantiska kylbagar, parasoll, filtar, ungar, hundar, grillar, leksaker och allt möjligt annat tänktbart. Varmt, 27 grader minst.

Nästa anhalt var Sausalito, en pittoresk liten konstnärsstad norr om Golden Gate Bridge. Jag provade jackor på Benetton och vi tittade in till tanten som målar tavlor med hjärtan på.


Sen stod vi i bilkö för att åka nedför den krokigaste gatan i hela världen. Jag tror att en jättelast med turister har släppts av i San Francisco just i dag.

Slutligen "Post Card Row" vid Alamo Square.