20 mars 2006

Sol och skön shopping

Så underbart att det fina vädret kom med Anna och Niklas! Både igår och idag har varit otroligt soliga dagar. Idag tog vi bilen för att se på lite sevärdheter som vyn från Twin Peaks, Alamo Square, Lombard Street (krokiga gatan), Filbert Street (brantaste stupet), Marinan med alla vackra hus och över Golden Gate Bridge.

Sen åkte vi upp till Haight Ashbury där vi shoppade lite musik på Amoeba Music (skitful hemsida men så skön affär) och åt smarriga grillspett på Asqew. Jag köpte flip-flops och en jättefin Gentle Fawn-top på Villains. Sen gick vi till Skates on Haight. Där jobbade en kvinna som såg ut som en gammal bibliotekarie med glasögon och råttfärgat hår i svans men som förmodligen hade hängt med sen -78, visade sig äga butiken och visste allt om skateboards. Så Niklas som är gammal skejtare köpte sig en longboard som han ska åka på till jobbet på Manhattan. När hon fick höra att han bor i New Jersey sade hon: "It sucks!" och berättade att hon var uppvuxen på östkusten och att hon alltid hade hållit för näsan genom hela New Jersey på vägen till New York.

Nu har vi just skjutsat dem till flyget och det känns väldigt trist att de har lämnat oss och att de bor 500 mil härifrån. Men snart ska vi hälsa på dem eller snart kommer de nog hit igen och förhoppningsvis kan de skaffa sig jobb här istället.